Kort

Vindicat schrapt alle evenementen

De Groningse studentenvereniging Vindicat schrapt ‘in samenspraak met de gemeente Groningen’ tot nader order alle evenementen. Reden is een uit de hand gelopen feest, afgelopen vrijdag, volgens RTV Noord.

Afgelopen vrijdag liep een Vindicat-feest bij een recreatieplas in Groningen uit op chaos. Er ontstond een grimmige sfeer met vechtpartijtjes en vernielingen aan bussen die de feestgangers moesten terugbrengen naar het centrum van de stad.

Vindicat zegt gepaste maatregelen te willen nemen tegen de veroorzakers van de overlast. ‘We zullen alles in het werk stellen om hen te identificeren. Na alle stappen die we in de afgelopen jaren gezamenlijk gezet hebben om de verenigingscultuur te verbeteren, balen we er enorm van dat Vindicat door dit wangedrag nu weer negatief in de belangstelling staat.’

Volgens de burgemeester is er een ‘verregaande cultuurverandering binnen de vereniging’ nodig. ‘Deze tijd moet worden gebruikt om goede afspraken te maken over het gedrag bij toekomstige evenementen’, schrijft hij in de brief.