Nieuws

Vouchers voor ondernemende studenten

Studenten die een eigen bedrijf willen starten kunnen bij incubator UtrechtInc aankloppen voor vouchers ter waarde van 5000 euro. Per jaar zijn er vijf tot zes van deze tegoedbonnen beschikbaar.

‘Wij willen studenten met potentie de gelegenheid bieden om naast hun studie al een bedrijf op te starten’, zegt Henk Croon, incubation manager bij UtrechtInc. ‘Voorwaarde is wel dat de studenten een goed uitgewerkt, innovatief idee hebben en ambitieus zijn’, zegt Croon. ‘Het kan hierbij ook om een afstudeerproject gaan.’

De vouchers kunnen bij UtrechtInc ingezet worden in ruil voor bedrijfsruimte en begeleiding. De studenten worden maximaal zes maanden ondersteund. Na deze periode moeten zij met de onderneming op eigen benen staan. Twee studenten mediatechnologie maken al gebruik van de bonnen.

De vouchers worden donderdag 29 september gepresenteerd tijdens de officiele opening van het nieuwe onderkomen van UtrechtInc. De locatie op de Oudenoord is verhuisd naar Nijenoord 1, waar een deel van de faculteit Natuur en Techniek is gehuisvest.

UtrechtInc is een samenwerking van de HU, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Jonge ondernemers kunnen op de vestigingen Nijenoord en in De Uithof werkruimte huren en andere vormen van ondersteuning krijgen.