Nieuws

Weer 134 studentenkamers erbij

In het pand aan de Willem Dreeslaan 113, waar eerder het UWV zat, zullen 134 kamers worden gerealiseerd voor studenten en starters. Dat meldt DUIC.nl.

In het gebouw aan de Willem Dreeslaan komen 134 'onzelfstandige eenheden'. Dat betekent dat bewoners een eigen slaapkamer huren, en verder gebruik maken een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer.

Doordat het UWV naar het nieuwe Stadskantoor is verhuisd, is het voor de gemeente mogelijk om het gebouw te transformeren van kantoorruimte naar woonruimte. Het pand zal van binnenuit worden aangepast, de buitenkant verandert niet. Wel wordt een deel van de stoep bij de hoofdingang versmald en ingericht met plantvakken.

Zo komt er in de parkeerkelder een fietsenstalling, zullen er groenstroken worden aangelegd en zal er ook buiten een afsluitbare fietsenstalling komen.
De gemeente Utrecht wil meewerken aan het plan omdat ze in de hele stad het aantal woningen voor studenten en starters willen vergroten. Op 8 januari is een inloopavond georganiseerd.

(foto: screenshot Google Maps)