Nieuws

Weer tientallen fietsers bekeurd bij kruising Maliebaan

Er zijn vanochtend weer tientallen fietsers beboet bij de oversteek van de Maliebaan bij de Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat vanwege het negeren van het rode verkeerslicht. Dat meldt DUIC.nl.

Waar de politie twee wekengeleden nog maar aan één kant van de straat stond, hadden de agenten zich nu aan allebei de kanten opgesteld.

Naar aanleiding van de vorige verkeerscontrole stelde de politieke partij Student&Starter schriftelijke vragen aan het college. De partij wil af van ‘ongeloofwaardige verkeerslichten’ en verkeerssituaties waar het soms niet duidelijk is waarom fietsers voor rood moeten wachten. Het naastgelegen voetgangerslicht is namelijk vaak wel groen bij deze oversteek.

Afkeurend
De roodlichtcontrole van vanochtend zorgde voor meterslange wachtrijen. Op de Nachtegaalstraat stond regelmatig een rij langer van 100 meter voor het verkeerslicht. Fietsers moesten meerdere keren op groen wachten voordat ze de Maliebaan konden oversteken. Veel fietsers reageerden afkeurend over de verkeerscontrole: 'Er moet wat gedaan worden aan de verkeerssituatie. Onzin dat hier boetes worden uitgeschreven.'

De agenten ter plaatse bleven volhouden dat ze er stonden voor de verkeersveiligheid. Bij klachten over de verkeerssituatie moesten de fietsers zich maar melden bij de gemeente.