Nieuws

Weer twee studentenflats erbij

Nadat eerder vandaag al duidelijk werd dat het Utrechtse zorgcomplex Tolsteeg ruimte gaat bieden voor woningen gericht op studenten en starters, is woensdag 27 augustus ook bekend geworden dat het kantoren- en zorgcomplex De Zusters (foto) in Kanaleneiland een studenten- en starterscomplex wordt. 

Dat maakte DTF Zadelhoff bekend. Zij adviseerde deze transformatie aan woningcorporatie Mitros en Stichting Volkshuisvesting Utrecht, waarbij laatstgenoemde het complex huurt van Mitros voor een periode van dertig jaar. Met deze huurovereenkomst wordt er een invulling gegeven aan de leegstand van de kantoren.
 
Stichting Volkshuisvesting Utrecht gaat het complex zelf transformeren en aansluitend exploiteren voor kamer- en appartementenverhuur. Het complex van 10.745 vierkante meter ligt aan de Lomanlaan 103-05 in Kanaleneiland.
 
Sociale huisvesting
Stichting Volkshuisvesting Utrecht houdt zich uitsluitend bezig met appartementen- en kamerverhuur aan onder meer starters en studenten. De focus van Mitros is, naar eigen zeggen, momenteel volledig gericht op sociale huisvesting. Er is daarom bewust gekozen voor dit complex een samenwerking aan te gaan met Stichting Volkshuisvesting Utrecht.

Bron en foto: DUIC.nl.