Werkplezier

Hoe verhoog je werkplezier op de HU?

Gisteren en vandaag is het schitterend weer. Je hoeft er niet voor naar het buitenland. Vandaag ben ik al één dag 65 jaar. Officieel met pensioen. Ik hoef niet meer naar school. Maar het prikkelt. Voor zover ik me kan herinneren heb ik nooit een hekel aan school gehad. Niet als leerling en niet als docent. Daarom stop ik ook niet echt.

Toen ik het bedrijfsleven in ging, ben ik in de avonduren les blijven geven. Het was leuk en een beetje schnabbelen kon geen kwaad. Het overbrengen van ervaring en kennis vind ik prachtig om te doen. Ik vraag me af hoeveel docenten nog steeds met plezier naar hun werk gaan. In ieder geval heeft een toenemend aantal meegedaan aan het werkbelevingsonderzoek en hebben meer medewerkers plezier in hun werk dan in 2007.

Totdat ik in september weer begin met een kleine PNIL (personeel niet in loondienst) aanstelling, kom ik elke dinsdag nog even langs om op te ruimen. En er zijn altijd wel vragen te beantwoorden, want per e-mail zaken terugzoeken is lastig. De afdeling ICT van de HU heeft ingesteld dat iemand die met pensioen gaat automatisch zijn HU-account kwijt is en niemand er meer bij kan. Hoe verhoog je ‘t werkplezier?

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...