Nieuws

Woolloomooloo vanwege rook ontruimd

Discotheek Woolloomooloo aan het Janskerkhof is donderdagavond 22 april ontruimd. Dat gebeurde nadat passanten alarm hadden geslagen vanwege rook rond de rond de toren van de Janskerk. Inspectie door de brandweer wees echter uit dat er in de kerk niets aan de hand was.

De rook bleek afkomstig uit de Woo, de discotheek van het Utrechtsch Studenten Corps (USC). Daar was een feest gaande en de feestgangers hadden plastic bekers in het openhaardvuur gegooid. Hierdoor was het pand onder de rook komen te staan. De brandweer stelde een hoge concentratie koolmonoxide vast, waarop het pand werd ontruimd. Het ventileren heeft tot vrijdagochtend 7.00 uur geduurd.

Het USC meldt op de site dat niemand zich zorgen hoeft te maken. ‘De sociëteit staat nog steeds heelhuids overeind. Alle commotie op het Janskerkhof – versterkt door alle geruchten – heeft u wellicht anders doen vermoeden, maar het gebouw heeft geen permanente schade opgelopen. De grote rookontwikkeling na het blussen van de haard was aanleiding voor de brandweer om terecht het pand te ontruimen.’