Nieuws

Zes finalisten voor de Honoursstudent van het Jaar

Coen van den Braber, Eelco Baartse, Nynke Hospes, Simone van Laar, Fenne den Hertog en Natalie Puper (v.l.n.r.)

Maandagmiddag betrad van ieder instituut een honoursstudent de bühne van het auditorium.  Het doel? Één van de zes plekken in de finale bemachtigen tijdens het Onderwijsfestival op 23 januari in de Werkspoorkathedraal.

Na de pitches van alle studenten verplaatste het evenement zich naar de eerste verdieping. Daar kregen alle genomineerden de kans om uitgebreider te vertellen over de sterren die zij hebben behaald. Op basis hiervan was het aan de jury om vijf studenten te kiezen die door zijn naar de finale op 23 januari.

De jury bestond uit Laura van Ginneken (winnares 2019), Josien Oudemans (projectleider Podium), Karoline de Koning (trendwatcher YASK), Pascal van Ravesteijn (HU Honourscommissie) en Annelies Riteco (HU Honoursregisseur).

Persoonlijk

Na lang beraad kwam de jury tot de conclusie dat de volgende kandidaten door mochten: Fenne den Hartog (Verpleegkunde), Eelco Baartse (HBO-Rechten), Natalie Puper (Fysiotherapie), Coen van den Braber (Journalistiek) en Simone van Laar (Leraar Basisonderwijs). ‘Een ware uitdaging’ vond de jury het, vooral omdat iedere honoursroute zo persoonlijk is. Nynke Hospes (Culturele en Maatschappelijke Vorming) ging naar huis met de publieksprijs en werd daarmee de zesde finalist.

Honours is er voor studenten die een extra uitdaging zoeken naast het reguliere curriculum. De Honours Community is sinds september dit jaar van start gegaan. Die zet zich in om Honours beter op de kaart te zetten en zal dat ook op het Onderwijsfestival doen.