Nieuws

Zomernieuws (deel 4)

Snikhete dagen, wat koelere dagen, en duizenden nieuwe eerstejaars die vol verwachting de studentensteden verkennen: dat is de zomer van 2013 in een notendop. En soms was er nieuws.

Kamer winnen?
Studentenhuisvester SSH Utrecht en universiteitswebsite DUB verloten een kamer onder eerstejaars studenten in het complex De Sterren in de wijk Rijnsweerd. Dat is het voormalige provinciehuis dat is verbouwd tot ruim 650 studentenwoningen. Om mee te dingen dienen zij zich in te schrijven bij SSH, DUB liken op Facebook en motiveren waarom zij de kamer verdienen. Wie wint? ‘Degene met het meest overtuigende verhaal dat op de meest creatieve manier is uitgewerkt’, meldt de universiteitssite. Bijdragen moeten voor 1 september binnen zijn.
 
'Neudeflat voor studenten'
De Jonge Socialisten Utrecht, de jongerentak van de PvdA, is een petitie gestart om de Neudeflat te bestemmen voor studentenhuisvesting. Aangezien het nieuwe stadskantoor volgend jaar klaar is en het gemeentekantoor op de Neude leeg komt te staan, zien de jonge socialisten een kans om iets te doen aan het kamertekort in de stad, meldt de nieuwssite DUIC. Rolf de Goeij, voorzitter van de Jonge Socialisten Utrecht: ‘Maak van de noodzaak een deugd en tover de “wrat van Utrecht” om tot een paleis voor studenten.’ Tijdens de UIT is gestart met een petitie die tot nu toe door slechts 54 personen online is getekend.
 
Voor drie ton bloemen
De HU gaat de komende vier jaar 160.000 euro tot drie ton besteden aan bloemen. De 3.500 medewerkers krijgen een bos bij verjaardagen, huwelijken en jubilea en studenten bij het afstuderen, schrijft de Telegraaf. Ook evenementen zoals open dagen worden erdoor opgeluisterd. De instelling zoekt één bloemist die de ruikers tegen een schappelijke prijs kan leveren. Momenteel worden ze van meer dan 50 bloemisten betrokken en dat levert een administratieve rompslomp op. Door de aanbesteding hoopt de hogeschool relatief goedkope bossen aan te kunnen schaffen en de administratieve kosten te drukken.