Achtergrond

Wat EET jij nu?

Uitgebreid lunchen in de kantine, een snelle hap of toch een boterham uit een plastic zak. Trajectum loopt deze week over De Uithof om studenten en medewerkers te vragen wat ze eten.

Ziggy Leidelmeyer, vierdejaars digitale media en communicatie, loopt door de gangen van de faculteit Communicatie en Journalistiek en heeft zijn handen vol etenswaar.

Zo, dat ziet er goed uit.

‘Thanks. Deze Wrap Chicken Cesar is mijn ontbijt. Ik heb vannacht doorgewerkt aan mijn project. Daardoor had ik vanochtend alleen tijd voor een kop koffie.’

Daar kan je toch niet op leven?

‘Ik leef soms hele dagen op koffie. Dan eet ik ’s avonds pas. Maar ik hou wel van een goed ontbijtje, hoor.’

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

‘Een full English breakfast. Heerlijk zo’n ontbijt met gebakken spek, een gepocheerd ei, worstjes en champignons. Maar een bakje yoghurt met muesli is ook prima.’

Dus normaal ontbijt je wel?

‘Ik ontbijt meestal op school. Ik wissel mijn bammetjes van thuis af met bezoekjes aan de schoolkantine. Toch probeer ik meestal eten vanuit huis mee te nemen.’

Dat is veel goedkoper, toch?

‘En gezonder. In de schoolkantine kies ik veel te snel voor een vette hap. Thuis ligt er vooral gezond eten.’