Columns

Afstudeerrichtingen worden minoren

Het aantal studierichtingen is afgenomen en de groei van het aantal studenten dat een aantal jaar geleden tot boven de 40.000 leek te komen (er staan nu 36.500 studenten ingeschreven) is een halt toegeroepen. Gebleven is de Creatieve Industrie, de enige studierichting die docenten en studenten van drie faculteiten bij elkaar brengt. Dat de mix van studenten van verschillende faculteiten aantrekkelijk is, bewijzen de minoren, waar in sommige gevallen ook buitenlandse studenten bij aanschuiven, zoals de Engelstalige minoren Music Marketing & Management en International Advertising.

Sommige afstudeerrichtingen zijn omgebouwd tot minor en ook is besloten om een enkele minor in het tweede semester aan te bieden. In eerste instantie alleen voor HU-studenten en volgend jaar ook voor studenten van andere hogescholen.

Na dertien jaar is bijvoorbeeld de afstudeerrichting Sport- & Entertainmentmarketing (SEM) op de FEM nu een minor die het komende collegejaar twee keer aangeboden wordt. Al vroeg in de eerste inschrijfronde was deze minor vol. Weinig studenten, zowel de huidige tweede- als derdejaars, zijn ervan op de hoogte dat er nog een (tweede) kans is om deze minor te volgen. Vanuit de sport- en entertainmentindustrie is veel vraag naar de hbo-afgestudeerden. Gelukkig wordt zo de opgebouwde expertise van de docenten niet overboord gegooid.