Columns

Blogs slecht gelezen

Onlangs las ik dat je beter geen bouwkunde of journalistiek kunt gaan studeren, want daarin zou geen droog brood te verdienen zijn als je afgestudeerd bent. In de vandaag verschenen HU-onderzoeksnieuwsbrief staat een interview met lector Crossmedia en Journalistiek Piet Bakker, die aangeeft dat de journalistiek sterk is veranderd en misschien geen groeimarkt is, maar dat de communicatiesector dat wel is. “Alles wat je vroeger leerde op deze opleiding moet je nog steeds kunnen, maar daarnaast nog veel meer.”

Volgens Bakker wordt er actief geblogd door de docentonderzoekers van de kenniskring. Ik weet alleen niet wie dat zijn en waar ze dat doen. De huidige student leert niet alleen een blog schrijven, maar hem ook zelf bouwen en verkopen. Want zo’n blog moet gelezen worden. En van dat laatste heb ik geen sjoege en de Trajectumredactie ook niet. De blogs op www.trajectum.hu.nl worden door een handjevol mensen gelezen en er komt eens in de maand een reactie binnen.

Of de redactie interesseert hun eigen blogs geen moer, dat kan ook natuurlijk. En omdat het moet, verschijnt er bij het uitkomen van een papieren Trajectum een redactionele blog. Gelukkig heeft FMR-student Alwin van der Blom tien kritische blogs geschreven die zorgen voor de nodige variatie.