Columns

Cliffhangers

Ik moest een paar dagen verzaken. Drie dagen lesgehad en 's avonds huiswerk gemaakt. Als je ook de kranten en je mails wilt lezen, blijft er weinig tijd over voor een blog. Misschien dat ik morgen toekom aan wat artikelen die ik uitgeknipt heb en toch niet kon weggooien. Vaak pik je de essentie al op, als je de kop en de inleiding leest, die bij sommige nieuwsbrieven eindigt met enkele puntjes als een cliffhanger: "Uiteindeijk ging hij er vandoor met….".

Dan ben je geneigd om toch nog even door te klikken. Hieronder de beginregels van onderwerpen van de Aob-hbonieuwsbrief van vandaag: "Hogescholen creëren honderden nieuwe onderwijsbanen. Het hbo krijgt er nog dit jaar 127 miljoen euro bij om de studentengroei te compenseren. Bovendien spreken hogescholen hun reserves aan voor ‘meer handen in de klas’."

"Jonge hbo-docenten geven er snel de brui aan. Het kost hogescholen veel moeite om nieuwe, hoogopgeleide docenten aan zich te binden. Een flink deel van hen vertrekt alweer snel, vaak uit onvrede over hun baan en de bureaucratie op hogescholen."
"Hbo-bestuurders houden zich niet aan eigen beloningscode. Topsalarissen van ver boven de twee ton verdwijnen dankzij de invoering van de Wet Normering Topinkomens (WNT) zoetjes aan uit het hbo. "