Columns

Discipline in leren kiezen

De beperking van ruim tweehonderd woorden per blog heb ik mezelf opgelegd. Enerzijds omdat de stukjes, die Jan Vrijman ooit voor Het Parool schreef zo lang waren, net als die van Arnold Grunberg in de Volkskrant soms. Anderzijds omdat dit een ’tussendoortje’ is dat je zo wegleest.
Ik heb over een onderwerp vaak meer tekst en moet veel schrappen. Dat kunnen extra argumenten zijn of voorbeelden. Ik moet dan keuzes maken, maar ik vind het toch wel een fijn formaat.

Waar haal je het vandaan, vragen sommigen. Tsja, overal, veel lezen en dan kom je van alles tegen. Gerard Rutten van Trajectum vindt de stukjes die over het onderwijs gaan het interessantst, want daar is deze site met blogs ooit voor opgezet. Maar ik kan het niet laten om het ook te hebben over andere onderwerpen die me raken.

Het is jammer dat geïnteresseerden zoveel moeite moeten doen, want je kan je niet op de blogs ‘abonneren’. Lieve lezer, dank dus dat je al zover bent gekomen. Ik probeer er altijd wel iets wetenswaardigs tussen te proppen, waar je soms wat aan hebt (67,8 procent van alle Nederlanders boven de achttien jaar heeft minstens een keer per maand seks), en soms kan je er weinig mee.