Columns

Een zielig stukkie

Gisteren naar ArtBreda geweest in een grote tent op het Chasséveld, een soort combinatie tussen de Tefaf in Maastricht en de KunstRai in Amsterdam. We moesten daarvoor bijna twee uur in een file staan door een ongeluk met een vrachtwagen. Maar dat is niet het onderwerp van deze zielige blog. Trajectum heeft niet zoveel geld, waardoor het bureau dat de website beheert geen programmatuur heeft gemaakt waarmee je kan meten hoe vaak je blog wordt gelezen. Ondanks dat ik sinds 2010 blogs schrijf op deze site, heb ik geen idee hoe vaak die gelezen worden.

Ik weet dat collega-docent Frank van Geffen ze leest, want die geeft een keer per week suggesties voor verbeteringen, zeer leerzaam.
Tot nu toe zo’n tien reacties gehad, meestal van (ex-)collega’s en een paar keer bleek Trajectums eindredacteur Marc Janssen een blog van mij te retweeten. Dat vond ik eervol; hij had een paar honderd volgers.

Nog leuker was dat zo’n tweet van hem werd opgepikt door Suzanne Unck. Zij is transformatiecoach en projectleider bij het HU honours-programma. Achter haar Twitternaam staat: Onderwijsinnovatie, Free spirit, co-mama van Rivka Mare, Lowlander en betweteraar. Het leuke voor mij was echter dat ze meer dan 5700 volgers had. Misschien had ik toen eindelijk lezers.