Columns

Genoeg stageplaatsen

Gisteren was ik in Hilversum op de AVM2012, volgens organisatie Broadcast Press de grootste en belangrijkste broadcastbeurs in Nederland. Het was vroeg al druk voor de 86 exposanten. Bij het binnenkomen kreeg ik een catalogus met een voorwoord van burgemeester Pieter Broertjes, die schreef dat 80% van radio en televisie uit Hilversum komt en daarom bedrijven uit de creatieve industrie graag aan de stad te willen binden

Hoewel volgens cijfers van het UWV Werkbedrijf en de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven het aantal stageplaatsen voor mbo'ers in de eerste vier maanden van dit jaar drastisch gedaald is ten opzichte van 2011, bleek onder de standhouders veel belangstelling voor stagiairs, ook van het hbo. Een uitgelezen kans voor stagecoördinatoren van de FNT, FCJ en FEM om deze beurs te bezoeken (het kan vandaag nog).

Het geeft altijd weer voldoening als je oude bekenden tegen het lijf loopt, of gastsprekers weet te strikken. Dat laatste is gelukt voor de minor Music Marketing & Management die in september voor de tweede maal start, dit keer in het Engels, met acht studenten van partneruniversiteiten. EMI Music Publishing gaat zelfs een nieuw project opzetten, waarbij studenten gebruik kunnen en mogen maken van de omvangrijke EMIcatalogus. Toch weer een waardevol bezoekje geweest.