Columns

Hij kon het bloggen niet laten

Helemaal ben ik er nog niet vanaf, mijn blogverslaving. Gisteren zag ik allerlei onderwerpen aan me voorbijgaan waarover ik wel iets op papier had willen zetten. Maar ik heb me kunnen inhouden.
Volgend jaar viert de studiefinanciering haar tweehonderdjarig bestaan. Wat gaat er gebeuren met het nieuwe leenstelsel? Universitair en hogeronderwijs volgen wordt weer makkelijker voor de rijken, al mogen die er niet meer tien jaar over doen, zoals vijftig jaar geleden.

In 1990 verscheen er een artikel in The Hollywood Reporter (THR) over Twin Peaks. Zelden had een telefilm in Amerika zoveel kijkers gehad. Na 25 jaar komt actrice Sheryl Lee terug, die zowel Palmer als het nichtje Madeleine Ferguson speelde, al weet ze niet welke van de tweede dode figuren terugkeren in de serie die nu opnieuw in Amerika van start gaat.

Na 100 miljoen albums en 16 Grammy's schreef Sting zijn eerste musical, The Last Ship, die afgelopen zondag op Broadway in première ging. Ook dat las ik THR. En vanmorgen in Trouw een verslag over het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau over het gevaar van polarisatie in onze samenleving, de balans tussen hoog- en laagopgeleiden raakt zoek. Ook in dit opzicht dreigen we Amerika achterna te gaan (http://www.trouw.nl/).