Columns

Hoeveel tweets stuur jij per dag?

De afgelopen weken heb ik me enigszins gestort op Twitter. Vanaf februari 2009 heb ik een Twitteraccount, waar ik weinig mee deed. Ik had vorige maand nog geen 100 volgers en nog geen 200 tweets verstuurd. Om dat magische getal te halen, ben ik intensiever gaan twitteren. Inmiddels zit ik op 238 tweets en heb ik 131 volgers. Dat laatste komt, doordat ik de aanwijzingen van frequente twitteraars heb opgevolgd. Als die met een beetje geluk een bericht van jou retweeten dan bereik je meteen een paar honderd tot een paar duizend lezers. En onder hen waren er een paar die mij dan weer gingen volgen.

Ik volg nog slechts 79 twitteraars. Dat vind ik al veel. Maar men zegt dat hoe meer mensen je volgt, je je kansen verhoogt op een retweet. Ik heb pas drie foto’s gebruikt ter illustratie. Dat is weer te weinig en verkleint mijn kansen op een retweet. Daar moet ik dus aan gaan werken.

Ik ben ook toegetreden tot edubloggers (http://bit.ly/1ocVsQC) als nummer 276. Het is de verzamelpagina van Nederlandstalige bloggers, die voornamelijk over onderwijszaken bloggen.
Ik krijg een bevestiging van @trendmatcher: “en ook Henk vanaf nu op edubloggers.nl met RSS feed :-)”. Er valt nog veel te leren.