Kinderarbeid in Albanie

We zijn alweer een tijdje onderweg in de Millennium Battle. Onze laatste cases ging over Kinderarbeid in Albanië.

We zijn alweer een tijdje onderweg in de Millennium Battle. Onze op een na laatste cases ging over Kinderarbeid in Albanië. We moesten vanuit de Europese Commissie een oplossing bedenken om kinderarbeid in het Oost-Europese land te bestrijden. Een pittig thema, maar interessant.

Tot onze grote schrik wisten we namelijk niet tot nauwelijks iets af van deze miserabele toestanden in Albanië. Gelukkig had Anne nog een goed contactje: Antonie van Campen, een journalistiek studente die voor haar studie niet zolang geleden naar het Balkangebied vertrok. Toevallig had zij een goed artikel geschreven over kinderarbeid in het Oost-Europese land. Tevens was zij niet te beroerd om een samenvatting van dit mooie Engelse verhaal in het Nederlands naar ons door te sturen.

Dat kwam goed van pas. Want in deze strijd hebben wij niet veel tijd. Tussen alle stages, colleges en trainingsuren door, proberen wij de Millennium Battle zo goed mogelijk aan te pakken. Een korte precieze uitleg over de cases is dan zeer welkom. Na het lezen van Van Campen haar artikel en nog een aantal andere bronnen die we via internet vonden, kon het brainstormen beginnen.

Zo vlak voor het nieuwe jaar viel dat niet mee. Het waren duidelijk de laatste loodjes. De creativiteit zat diep weggestopt in onze vermoeide lichamen. Toch raakte we gaandeweg enthousiaster. Al snel hadden we een paar blaadjes vol aantekeningen. We konden wel 100 dingen bedenken om kinderarbeid tegen te gaan. Maar dat is juist ook onze zwakte: teveel willen, niet concreet zijn.

Ideeën werden doorgestreept en we moesten tot de kern komen, aldus allen. De daaropvolgende dagen werden de taken goed verdeeld. Met als resultaat dat een dag voor de deadline onze presentatie online stond. Ondanks de vermoeidheid en de zware laatste dagen van de studie, waren we toch tevreden met het resultaat. Zeker gezien het aantal positieve reacties dat we kregen. Het is ontzettend leuk om te zien dat mensen oprecht geïnteresseerd zijn in onze oplossingen. Dat moedigt ons aan om voor de laatste cases nog een keer alles uit de kast te halen. Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...