Columns

Redactieblog: Dorpspomp 2.0

Het was ons al opgevallen op de redactie van Trajectum dat de dorpspomp op Sharepoint steeds minder berichtjes bevatte. HU Headlines, met nieuwtjes over de hogeschool, droogde de laatste tijd snel op. We begonnen de uitnodigingen voor conferenties, aankondigingen van samenwerkingsverbanden en fantastische resultaten van de hockeyploeg te missen.

Totdat een van de wakkere redacteuren op de gloednieuwe Sharepointsite Nieuwscentrum (inloggen nodig) stuitte. Het bericht dat daar ongetwijfeld over rondgepompt is, was even aan onze aandacht ontglipt. Deze dorpspomp 2.0 voorziet ons nu van de interne nieuwtjes, evenementen, vacatures en publicaties op het gebied van onderzoek. Compleet met hypermoderne RSS-feeds en onmisbare social media-pagina met Twitterfountain.  
 
Zo komen we te weten dat de HU op 9 maart een Open Dag beleeft en dat de afdeling Ouderbegeleiding van het Centrum voor Social Work binnenkort een doe-middag organiseert. Verder leren we dat Inholland op Twitter de meest besproken hogeschool is (de HU staat op plaats vier) en dat ene Mathijs Haan zich aangemeld heeft voor de Open Dag.
 
De dynamische rubriek ‘HU in het nieuws (online)’ is niet zo actueel als je mag verwachten: de berichten dateren uit juni 2012. De dodebomenvariant ‘HU in het nieuws (drukwerk)’ is actueler, maar niet altijd relevant. Het laatste bericht hekelt het honorarium dat conferentievoorzitter en PvdA-coryfee Felix Rottenberg verdiende op een bijeenkomst in Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant).
 
Maar gelukkig vind ik er ook een hartverwarmend interview met HU-studente Lisa Kramer uit AD/Groene Hart die medio maart voor tien dagen afreist naar Nepal om daar ontwikkelingshulp te gaan doen. ‘Gelukkig gaan we geen huizen van steen bouwen, maar gebruiken we bamboe.’
 
Goed om te weten.
 
Iedere week blogt een lid van de Trajectum-redactie over zijn/haar mores op de redactie.