Columns

Twitter jij regelmatig?

Sinds februari 2009 twitter ik. Nou ja, toen opende ik een Twitteraccount. In die ruim vijf jaar heb ik slechts 170 tweets verstuurd, volg ik 41 twitteraars en heb ik 123 volgers. Van hen, denk ik, is maar een handjevol actief. Die hebben net als ik een account geopend, maar doen er verder weinig mee.
Van de personen die ik volg, vind ik Piet Bakker, lector aan de FCJ, het interessantst. Hij komt met berichten die ik bij hem het eerst lees en zijn bijlagen met grafieken geven inzicht in de ontwikkelingen in en van de media.

Afgelopen donderdag verzond ik de volgende tweet: voorlichting> public relations> reclame> propaganda> zending> demonstreren> opruien> haatzaaien> oorlogvoeren> onthoofden: waar stopt 't? Ik vond het wel een reeks waar over gediscussieerd kon worden. Maar zo'n tweet blijft in de lucht, misschien in de cloud, hangen.

Op Slideshare bekijk ik een presentatie van Ned Porter (University of York), die zegt dat twitter niet om verkort broadcasten gaat, maar om converseren. Hij vatte zijn 36 slides samen in vier regels:
. beantwoord een tweet
. vertel iets over jezelf of over je werk
. stuur een nuttige link
. retweet.
Ik ga mijn tweet-ratio snel verbeteren, op naar de 200.