Columns

Uitdaging

Twee jaar geleden begon ik met het schrijven van een blog van ongeveer 200 woorden op deze site. De bedoeling was om mezelf te leren gedachten, meningen en observaties in zo’n stukje over te brengen en dat vol te houden totdat ik er honderd had geschreven. Als ik de smaak te pakken had, wilde ik doorgaan tot aan mijn pensioen. Collega’s verzamelden de eerste blogs, illustreerden die met tekeningen en overhandigden mij (en henzelf) bij mijn afscheid een mooi gekopieerd exemplaar.

Omdat de regelmaat er inmiddels inzat, beslooit ik om het een heel jaar vol te houden. Het werden er 345, dus bijna elke dag één. Ik nam het besluit om er een echt boek van te maken dat ik wilde uitgeven. Er kwam een artikel met kleurenfoto in de Gooi- & Eemlander, waarin stond dat het boek rechtstreeks besteld kon worden. Los van vrienden, reageerde zegge en schrijve één persoon.

Ondanks dat aangekondigd werd dat ik onregelmatig nog wel eens een blog zou schrijven, deed ik dat frequenter dan de andere bloggers. Toch zal het nu echt gaan afnemen, want ik ben begonnen om blogs in het Engels te schrijven (op een andere site), omdat ik met een Engelstalige master ben gestart. Een nieuwe uitdaging.