Columns

Uitpuilend MKB-congres op de FEM

Gistermiddag was het MKB Ondernemers Congres op de FEM met als ondertitel ‘verbeelding brengt je verder’. Wat ik niet eerder had gezien voor een congres of seminar van de HU is dat je per e-mail een bevestiging met een barcode kreeg. De dag voor het congres ontving je een herinnering met het verzoek om je registratie van het e-ticket uitgeprint mee te nemen. Bij binnenkomst werd er echter niets mee gedaan. Je kon je naam opgeven of een visitekaartje afgeven.

De opkomst was zo overweldigend, dat de grootste zaal (1B1) van de HU inclusief balkon en gangpaden een kwartier voor aanvang al bezet waren. Men had op 300 bezoekers gerekend, terwijl 1669 personen zich hadden opgegeven, aldus initiatiefnemer Wouter Matthijs, docent op de FEM. De vooraf vertoonde filmpjes met interviews gingen verloren in het startgeroezemoes.

Eerste spreker was Jort Kelder met rode bretels. Hij gaf commentaar op enkele artikelen uit het FD, die hij via zijn iPad op het scherm vertoonde. Daarna vertelde hij over succesvolle ondernemers (‘entrepreneurs’ werd niet een keer gebruikt). Van de Nederlanders noemde hij Foppe de Jong van Suit Supply, Wim van de Leegte van VDL en Pieter van der Does van Adyen. Google die maar eens, zei Jort.