Columns

Vacature

Het basissalaris is 900.000 dollar per jaar en bij goed functioneren ontvang je hetzelfde bedrag als bonus. Bovendien, omdat we je natuurlijk niet kwijt willen, krijg je een pakket aandelen en opties ter waarde van 378 miljoen dollar.

Mooie vacature, dit, in elk geval qua salaris en bonussen. Wel een zware klus, want je moet Steve Jobs opvolgen. Je weet wel, de man van Apple.Belangrijkste gevraagde competentie voor de functie is dat je een nieuw i-idee meebrengt, een i-idee dat zelfs Steve had kunnen bevallen.

Uiteraard heb ik gesolliciteerd. Ik had wel tien goede i-ideeën. Zo heb ik bijvoorbeeld plannen klaar voor een i-trein, een i-auto, een i-fiets, een i-bed, een i-douche, een i-tas, i-ondergoed en i-schoenen. En uiteraard een i-phone 7 tot en met 23 en een i-pad 4 tot en met 41.

De sollicitatiecommissie had waardering voor mijn plannen en vond daarbij met name mijn voorstellen voor een HBO i-opleiding erg goed. Helaas ben ik het niet geworden. Ene Tim Cook won met maar twee punten verschil van me in de sollicitatie i-contest.

Ach ja, echt heel erg vind ik dat niet, want zo groot is het verschil tussen die baan en mijn baan bij de HU nu ook weer niet.