Columns

Wat ga jij lezen in de herfstvakantie?

De AOb (Algemene Onderwijsbond), die de belangen behartigt van docenten in alle sectoren van het onderwijs, was met vijf vertegenwoordigers aanwezig op het Wereldcongres Education International in Ottawa. Best leuk zo'n trip, luisteren en babbelen in de wandelgangen.
Tijdens het congres was ook de presentatie van het boek “Flipping the System”, de internationale versie van “het Alternatief” van Jelmer Evers en René Kneijber. Eerstgenoemde sprak een paar jaar geleden ook op de HU-jaaropening.

Wil je meer over het congres lezen, klik dan op http://bit.ly/1LRsMqZ. Dat deed ik ook en het leek mij net een partijcongres waar van alles aanbod kwam en iedereen z'n zegje mocht doen. De AOb schrijft dan in zijn nieuwsbrief dat ze goed voorbereid aan het congres konden beginnen en ter plekke op belangrijke punten amendementen en resoluties konden indienen.

Als je een weekje vrij hebt, neem de herfstvakantie, dan kan je je misschien door de veelheid aan teksten worstelen. Er zitten best interessante zaken bij over bijvoorbeeld beroepsonderwijs, internationalisering, duurzaamheid en taalverschillen. Maar je kunt zelf ook even kijken op de congressite http://bit.ly/1VWlQ74, (52 pagina's) en dan kan je het andere rapport van meer dan honderd pagina's downloaden met nog weer aan te klikken bijlagen. Ik wens je alvast een fijne herfstvakantie.