Columns

Zomerseks

Wat is het al weer lang geleden dat ik met twee vrienden in een deux chevaux naar Lloret de Mar ging, dat nog maar net opkwam als badplaats voor babyboomers die voor 't eerst op vakantie naar Spanje gingen. Ook wij namen condooms mee, want een warme zomervakantie was en is te vergelijken met de bronsttijd. De festivals schijnen nu ook de juiste sfeer te brengen om de liefde te bedrijven.

Folia, het weekblad van de UvA en de HvA schrijft dat Daphne van de Bongardt en Geertjan Overbeek, beiden van de Universiteit van Amsterdam, in augustus onderzoek gaan doen naar wat er op Lowlands allemaal gebeurt op het gebied van liefde en seks. Via de smartphone worden enkele korte vragen gesteld. Hebben ze de avond ervoor seks gehad, met hun vaste partner of met een nieuwe ontdekking? Was het veilige seks of niet? Was het leuk?

Je kan je aanmelden via de Lovin' LowlandsFacebookpagina. Van de Bongardt wil bij de Lowlandsingang alle deelnemers vragen of ze van plan zijn te daten en seks willen hebben en zo ja, op welke manier.
Ondanks dat we toen in een hippietijd leefden en dat de verwachtingen hoog gespannen waren, kwam menige jongen echter terug in Nederland met ongebruikte condooms.