Nieuws

CampusDoc filmfestival: de trailers

Groningse garnalenvissers, werken in een kinderhospice, een jonge vader met dementie, vioolspelen als je maar één hand hebt: een greep uit de onderwerpen van de documentaires die op 7 juni te zien zijn tijdens het CampusDoc filmfestival.

Tijdens dit festival worden de documentaires vertoond van zestien veelbelovende journalistiekstudenten van Hogeschool Utrecht. De trailers van deze documentaires zijn nu al te bekijken op Campusdoc.net.

CampusDoc is een lesprogramma waarin studenten journalistiek een deel van hun laatste studiejaar besteden aan het maken van een documentaire. Ze krijgen daarvoor les in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld bij de City University of New York. Dit jaar zijn er acht documentaires uitgerold over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van de keuze om kaal of met een pruik door het leven te gaan als je chemotherapie krijgt, tot een portret van fietsend Nederland. 

AlJazeera
Op 7 juni zijn alle acht documentaires te zien tijdens de vijfde editie van het CampusDoc filmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Een vakjury kiest de beste documentaire en de winnaars krijgen de CampusDoc Award uitgereikt. Tijdens het festival zijn er ook inzendingen te zien gemaakt door studenten in het buitenland.

CampusDoc is een honoursprogramma van de School voor de Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Eerder gemaakte documentaires zijn onder andere op Nederland 2 en HollandDoc uitgezonden. Ook zijn er CampusDoc-documentaires vertoond op belangrijke filmfestivals, zoals AlJazeera Documentary.

(De trailer hierboven is van Kimberley Luske en Annelinde Hoogendam, over de moeilijkheden waar je tegenaan loopt als je de kans hebt op een erfelijk gen.)