Nieuws

CampusDoc raakt uitverkocht

De kaartverkoop voor het CampusDoc filmfestival is vandaag om 12.00 uur van start gegaan. Kaarten voor het festival, waarbij documentaires van journalistiek studenten worden vertoond, zijn enkel te koop bij de kassa van het Louis Hartloper Complex.

CampusDoc vindt dit jaar plaats op zondag 2 juni. Tijdens het festival zullen acht films, gemaakt door zeventien HU-studenten de revue passeren. Ter voorbereiding gingen de deelnemers afgelopen jaar op studiereis naar de Verenigde Staten, waar ze enkele weken intensief les kregen aan de City University of New York. Ook leverden ze producties af aan The New York Times.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Volgens Jiri Glaap (25), betrokken bij de organisatie, verloopt alles volgens plan. ‘De verwachting is dat alle kaarten verkocht zullen worden. Daarnaast zijn de films die getoond zullen worden natuurlijk van hoge kwaliteit.’ Glaap heeft tussen alle inzendingen een persoonlijke favoriet. ‘Maak mijn droom vind ik een bijzondere documentaire. Het gaat over klein een jongetje dat formidabel piano speelt en een moeder die er alles voor over heeft haar zoon succesvol te laten zijn. Het beeld is prachtig, bijna poëtisch.’

CampusDoc is op de School voor Journalistiek een veel geprezen redactie. Afgelopen jaar schopte een duo het met hun documentaire Wedstrijd van zijn leven zelfs tot het Aljazeera Filmfestival.