‘Centraal’ parkeren wordt voor de meesten op Utrecht Science Park fors duurder

Studenten, PNIL'ers en medewerkers op meer dan 10 kilometer afstand gaan de nieuwe tarieven voelen.

Op 1 oktober gaat iedereen op het Utrecht Science Park betalen voor parkeren, ook vaste medewerkers met meer dan 10 kilometer woon-werkafstand. Daarnaast gaan de tarieven omhoog voor studenten en PNIL-ers in het ‘centrumgebied’: het dagtarief gaat voor hun op parkeergarage Cambridgelaan en de parkeerplaatsen Sorbonnelaan en Bolognalaan van 7 euro naar 18 euro.

Ook gaat het uurtarief voor die plekken stevig omhoog, naar 1,80 euro. Dat is nu nog 50 cent per 33 minuten. Uitwijken naar de P+R aan de Universiteitsweg, dichtbij de A28, wordt zo een stuk aantrekkelijker. Daar blijft het tarief 5 euro, inclusief ov-gebruik.

3 euro per dag
Op jaarbasis gaan vooral medewerkers op meer dan 10 kilometer afstand van de HU het voelen. Zij gaan 3 euro per dag in ‘het centrumgebied’ betalen en 2 euro per dag in de P+R.

Medewerkers die minder dan 10 kilometer van het werk wonen, blijven 7 euro per dag betalen in het centrumgebied en 5 euro in de P+R. Wel moeten alle medewerkers een abonnement nemen bij Stadsparkeren.nl, voor 2,50 euro per maand.

Een overzicht biedt HU Ontwikkelt

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

1. Goed idee. Bij het UMCU is dit al jaren het tarief.
    Medewerkers die binnen 10 kilometer wonen moeten gewoon fietsen. Of, als ze dat niet willen, de bus nemen.

2. gewoon belachelijk!!! zoals de boetes die sommige van ons gekregen hebben van het gemeente Utrecht twee weken geleden op 6 juni toen in eens de twee ingangen van de parking op de Sorbonnelaan dicht zo maar gingen, zonder reden en geen bericht, niks… terwijl al mensen daarvoor naar binnen hebben kunnen rijden om te parkeren, maar wie na 10 uur is aangekomen kon niet meer er in!, en tja hoor, alles vol en niks beschikbaar, neem je dan de beslissing om gewoon op het gras te parkeren op een stuk waar voor niemand lastig is, op een doodeind-straat en tja hoor: een boete van 104 euro, belachelijk gewoon. Het hele jaar religieus daar geparkeerd en betaald en een keer gebeurt dit en sturen zij de parkeerwachters om boetes te geven…wat belachelijk is dit!!! ik schaam me echt!!! het lijkt alsof dat expres is gedaan om geld te innen. Voor studenten die uit andere steden komen (Groningen, Delft, Rotterdam Enschede, enz…) en een tentamen moeten missen omdat er geen parking beschikbaar is!!!!!?/??!!!! dat dacht ik niet, dus ik heb daar geparkeerd en krijg ik een f…ing boete van 104 euro, wat belachelijk is dit. Totaal uit proportie ook. Ik ga de Universiteit van Utrecht hiervoor aansprakelijk stellen