Nieuws

Collegelid Tineke Zweed verlaat de HU per 1 januari 2024

Tineke Zweed
Foto: Kees Rutten

Tineke Zweed verlaat Hogeschool Utrecht per 1 januari 2024, omdat haar tweede termijn als lid van het College van bestuur afloopt. Dat meldt de Raad van Toezicht van de HU. 

Sinds 1 januari 2016 is Tineke Zweed lid van het College van Bestuur. Daarvoor werkte ze bij de SNS Bank en REAAL Verzekeringen. Zweed zet zich op de HU onder andere in voor de campusontwikkeling van de HU-gemeenschap, IM&ICT en financiën. Ook is ze het gezicht van Samen Duurzaam bij de HU. Op de Dag van de Duurzaamheid in 2022 vertelde ze over haar hoop voor een duurzame toekomst. ‘Als ik hier rondloop, verbaas ik mij iedere dag over hoe enthousiast studenten zijn. Zij gaan de massa in beweging krijgen.’

Coördinatieteam Coronacrisis

Tijdens de pandemie was ze voorzitter van het Coördinatieteam Coronacrisis en maakte ze werkdagen van 7.00 tot 22.00 uur. Daarover zei ze tegen Trajectum: ‘Ik doe mijn werk graag en weet wanneer ik rust moet nemen. “Goede ideeën ontstaan liggend op de bank,” zeg ik altijd. Tenminste één keer per dag ga ik plat.’ 

‘Als zeer ervaren bestuurder en benaderbaar collegelid heeft zij een stempel gedrukt op de ontplooiing van de HU’, schrijft Guus van Montfort namens de Raad van Toezicht op EénHU (link alleen beschikbaar voor medewerkers) over het vertrek van Zweed.

Twee nieuwe collegeleden

De Raad van Toezicht zal twee nieuwe leden van het College van Bestuur moeten vinden. Collegevoorzitter Jan Bogerd verlaat per 1 september 2023 de HU, en huidig collegelid Wilma Scholte op Reimer volgt hem op. Zowel kandidaten binnen als buiten de HU maken kans. De Raad van Toezicht verwacht binnen enkele maanden een nieuw college te kunnen vormen.