Honoursstudenten

Cor Rentenaar (21): ‘Ik ben communicatief veel sterker geworden’

Honours: dat is onderwijs voor studenten die meer willen en kunnen. We portretteren twaalf van deze studenten, ter inspiratie voor iedereen. In deze aflevering: Cor Rentenaar, afgestudeerd in Accountancy, kijkt ook naar de bedrijfscultuur.

Honoursactiviteiten

‘Mede door mijn honoursactiviteiten heb ik mijn studie cum laude afgesloten. Voor mijn scriptie heb ik een ster gekregen. Met een collega-student heb ik een model ontwikkeld waardoor accountants de cultuur binnen een bedrijf kunnen meenemen bij werkzaamheden voor een klant. Doorgaans hebben accountants niet veel op met de bedrijfscultuur, zij toetsen vooral op basis van cijfers. Wij zeggen: kijk ook naar de bedrijfscultuur. Heeft de directie de luxaflex in het kantoor dicht of open? Dat laatste kan duiden op een vorm van transparantie.’

Wat heb je geleerd?

‘Omdat wij ook met hoogleraren en de beroepsorganisatie voor accountants contacten hadden, ben ik communicatief veel sterker geworden. Zij waren erg enthousiast. Veel mensen denken dat accountancy alleen om cijfers draait, maar het gaat juist veel meer om het contact met de klant. Door de honoursactiviteiten wordt er veel van je gevraagd en uiteindelijk weet je van het specifieke onderwerp waar je mee bezig bent meer dan de docent. De hoogleraar nodigde ons uit om bij hem verder te komen studeren, maar ik heb gekozen voor een master Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit.’

Trots op?

‘Ik werd met twee andere studenten in een leerteam van studenten gezet. Wij moesten daar leiding aan geven. Toen bleek dat er in de scripties veel spelfouten zaten, hebben wij ingevoerd dat iedereen elkaars artikelen zou lezen. Dat vind ik een mooie vorm van samenwerking.’

Aanrader voor andere studenten?

‘Op zich wel. Maar als je samen een scriptie schrijft, moet je vooraf goed weten wat je wilt bereiken. Degene met wie ik mijn scriptie maakte wilde per se cum laude afstuderen, terwijl dat voor mij niet per se nodig was. Dat gaf af en toe wrijving tussen ons. Honours betekent niet automatisch een hoog cijfer maar is vooral gericht op de ontwikkeling van jezelf.’

Meer weten over HU Honours of wil je je aanmelden? Check de website.