Columns

Creativiteit

“Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom”, waren de legendarische woorden van Louis van Gaal tijdens een persconferentie na afloop van de wedstrijd Ajax-NAC in 2007. Dat voor de televisie opgenomen fragment is vaak herhaald. Hoewel met enige schroom en schaamte opgeschreven, denk ik wel eens: “Ben ik nou creatief, of …?” Omdat producten en diensten de laatste jaren steeds meer moeite hebben zich te onderscheiden, is creativiteit in marketing essentieel. Waar zien we die creativiteit terug op de HU?

In zijn afscheidsinterview als stadschroniqueur van Het Parool zei Frenk der Nederlanden: “Als ik met vakantie ben, zie ik overal een stukje in.” Er wordt wel eens geklaagd dat de HU zo weinig in het nieuws is. Eigenlijk zit er een stukje in elke afgeleverde scriptie met minimaal een acht. Welke docent is getraind of is zo creatief om (vak)bladen hiervoor te interesseren?

We hebben een potentieel van bijna 40.000 studenten op de HU. Over die leeftijdsgroep is veel bekend uit cijfers van bijvoorbeeld het Cultureel Planbureau. Hebben onze lectoren die wel eens vergeleken met onze HU-populatie? Hoeveel hebben nog nooit sex gehad voordat ze op de HU begonnen? (Ik bedoel natuurlijk de studenten en niet de lectoren.)