Nieuws

De Red Bull-bieb: doorgeslagen marketing of lekker handig?

Van 28 t/m 31 oktober kun je studeren in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht. De Red Bull Study Club heet het dan, met speciaal gecreëerde werkplekken voor studenten. Het drankenmerk speelt daarmee in op het mogelijke tekort aan studieplekken tijdens de tentamenweken.

Sinds vorig collegejaar mag je tijdens tentamenperiodes alleen naar de universiteitsbibliotheken als je aan de UU studeert. De regel kwam er omdat deze bibliotheken bomvol zaten tijdens tentamenperiodes – ook met HU-studenten. De UU wilde de bieb voor eigen studenten eerst. Daarop zijn de openingstijden van de HU-bibliotheek op Padualaan 99 uitgebreid van 8 naar 12 uur. Bovendien is tijdens de tentamenweken deze bibliotheek iedere zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

Gratis water, fruit en Red Bull

Desondanks ziet Red Bull nog wel ruimte voor een extra vierdaagse studieclub. Al eerder organiseerden ze zo’n club in Amsterdam (zie foto). In Utrecht kunnen studenten nu vooraf per dagdeel reserveren, zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 100 studenten tegelijkertijd kunnen studeren van 08:00 tot 18:00 uur en van 18:00 tot 00:00 uur.

Daarnaast beloven ze gratis water, gezonde snacks en Red Bull. De eveneens gratis tickets zijn te krijgen via redbull.nl/studyclub. Om het nog aantrekkelijker te maken: je krijgt daarmee ook toegang tot de Red Bull Happy Feelings party in november, waarvoor tickets minimaal 11 euro kosten.