Kort

Deze vijf Utrechtse kroegen mogen over twee weken hun deuren openen tijdens het Fieldlab experiment

Vijf cafés in Utrecht doen binnenkort mee aan het corona-experiment Fieldlab Cafés. De horecazaken Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement zijn door de gemeente Utrecht uitgekozen om deel te nemen aan het experiment, meldt wethouder Klaas Verschuure op Twitter. ‘Het was een lang gekoesterde wens van onze horeca. Goed nieuws voor hen, hun bezoekers en alle betrokkenen die vanuit hun professie meekijken’, aldus Verschuure.

Tijdens het experiment kijkt TNO naar hoe de contactmomenten zijn, met hoeveel personen bezoekers een praatje maken en hoe lang zij met elkaar praten. Ook onderzoekt de gemeente hoe goed de maatregelen worden nageleefd en hoe het zit met de ventilatie. 

Gasten kunnen alleen naar binnen met een negatief testbewijs en moeten van tevoren reserveren. Ook medewerkers moeten een negatief coronatestbewijs kunnen overleggen. Fieldlab Cafés wordt georganiseerd van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april. Reserveren kan vanaf 7 april via de website van Fieldlab Cafés.