Reportage

Een warme borrel in het nieuwe honk van Green Office

Foto's: Kees Rutten

Op donderdagmiddag 18 januari organiseerde Green Office een housewarming. Nieuwsgierige HU’ers konden er een kijkje nemen. Twee maanden geleden verhuisde de duurzaamheidsgroep van Padualaan 101 naar het Denver House.

Bij binnenkomst komt de geur van komkommer je tegemoet. ‘Oh, ruik je komkommer? Ja, dat kan wel!’, zegt één van de Green Office-medewerkers. Op de statafels staan, naast chips en nootjes, ook bakjes met stukken komkommer. Van buiten lijkt het Denver House misschien klein, binnen is het aardig groot. In een van de ruimtes is zelfs een keukentje. Er is ook een wc. In de borrelruimte staat een whiteboard waarop de komende activiteiten van Green Office staan beschreven. Daar tegenover staan kledingrekken, een ruilplek in samenwerking met the Swapshop. Op donderdag kun je altijd binnenlopen om kleding te brengen, ruilen of pakken, maar ook op andere dagen is er vaak iemand aanwezig. 

Green Office zet zich in voor een duurzame toekomst aan de HU. Ze organiseren bijvoorbeeld Repair Cafés waar mensen hun kapotte spullen kunnen repareren. Elke dinsdag van de maand kun je mee plandelen: wandelen en tegelijkertijd zwerfafval opruimen. 

Het duurzame Denver House staat dichtbij het HU-gebouw op de Bolognalaan 101. Groene vlaggen met ‘Green Office’ staan voor de houten panelen. Jade Bogaart van Green Office is blij met de nieuwe locatie. Ze verhuisde op 9 november en zat eerst naast het STIP op Padualaan 101. ‘Het Denver House voelt nu echt als ons eigen plekje. En we hebben veel aanloop. Mensen zien ons zitten en kloppen aan.’

Glühwein

Ze verwachten zo’n dertig mensen bij de housewarming, ‘vooral medewerkers’. Na een kwartier zijn er al acht gasten. Vlak bij het keukentje ruikt het naar glühwein. Er staat een grote pan op het vuur. Er zijn niet echt activiteiten, het is ‘gewoon gezellig borrelen’.

Vanwege de brandveiligheid mogen er maximaal vijftien mensen in Het Denver House. Daarom komen de bezoekers in tijdsvakken. Maar anders gaan ze buiten borrelen. De glühwein en chocolademelk houdt hen wel warm.