Lifestyle

Festival a/d Werf

Meer dan vijfentwintig producties spelen zich tijdens het Festival a/d Werf zowel binnen als buiten af. Trajectum streept tien tips in tien dagen met je af.

Donderdag 20 mei
THEATER
Nancy/Guillaume Marie & Tazcorp

Nancy Spungen, die ken je wel als wederhelft van Sid Vicious, de bassist van de Sex Pistols. Sid vermoordde Nancy en overleed vervolgens zelf aan een overdosis. Ze groeide uit tot tragische cult-iconen. In Nancy staat ze dit alleen in de spotlights. In dit ‘voostellingslaboratorium’ zien we deze punkkoningin in real-time transformeren en ten ondergaan. Theatermaker Guillaime Marie creëert op die manier een plek waar je als toeschouwer met zowel ontzetting als verrukking kijkt naar de opkomst en ondergang.

Theater Kikker, 19.30 – 20.30 uur, € 9, 00

Vrijdag 21 mei

THEATER
Phantasmapolis –all the colors of the dark/Abattoir Fermé

Abattoir Fermé is een van oorsprong Belgisch internationaal reizend theater. Het collectief staat bekend om zijn voorstellingen over fundamentele angsten en verlangens en obsessies. Phantasmapolis gaat over vijf mensen verbonden door een gruweldaad. Het spel van lijden, verlies en het ten ondergaan wordt ondersteund door fragmentarische beelden die bijna Lynchiaans aandoen. Een ervaring die een collectief bewustzijn en zintuiglijkheid moeten aanspreken.

Theater Kikker, 21.00 uur, € 12,-

Zaterdag 22 mei

MUZIEK

Das Pop

I love, heette hun eerste plaat. En sindsdien hebben we alle reden om van deze Belgen te houden. Zo hielp de laatste plaat (Das Pop) ons vrolijk fluitend door de winter heen. En ook op televisie zorgde frontman Bent van Looy dit jaar voor het nodige vermaak. Hij schopte het namelijk tot de finale van de leukste (Belgische) quizshow De Slimste Mens ter Wereld. Om een idee te geven HOE slim: hij hakte wandelend triviabrein Matthijs van Nieuwkerk genadeloos in de pan. Goed, daar zul je vanavond niks van merken overigens, trouwens, maar toch, het mag gezegd worden. Blijf ook gerust hangen voor de afterparty met dj Alphanumerique (Daily Hotnesss).

De Neude, 21.30 uur, GRATIS

Zondag 23 mei
MUZIEK

De evolutie van de geluidsdrager/DJ St Paul

Zorg dat je vanavond je luisterende oor niet vergeet, want het is niet alleen simpel dansen, sjansen en voetjes van de vloer. DJ St Paul, die ken je bijvoorbeeld van Tivoli’s Pop O Matic, presenteert een muzikale trip door de popgeschiedenis met bijzondere plaatjesdraaiers en gasten. Van vuige rock ’n roll tot pompende hiphopbeats. Hoe dan ook. Na deze avond zul je muzikaal bijgespijkerd je bedje inrollen. 
De Neude, vanaf 19.00 uur, GRATIS

Maandag 24 mei
THEATER

We Hope You (or why there are no butterflies in winter)/Joo Evangelista/Huis a/d Werf

We Hope You is een zoektocht naar de betekenis van hoop in de 21ste eeuw. Wat betekent het woord bijvoorbeeld in onheilspellende tijden? Het is een onderzoek die het publiek in een staat van vrije associatie brengt en om te dagdromen. Dit hoopt een toegankelijke voorstelling, met voor de liefhebber, verschillende filosofische lagen te zijn.

Huis a/d Werf studio 3, 20.30 uur, € 9,-, Engels

Dinsdag 25 mei
THEATER

RUMOR/Het Lab Utrecht

RUMOR is de derde loactievoorstelling bij Het Lab Utrecht, productiehuis voor jeugdtheater en dans. Het gaat over de onrust in de stad,  het gevoel van onzichtbaarheid en de chaos die zich soms in je hoofd lijkt te verplaatsen. In deze verborgen locatievoorstelling lopen fictie van het theater en alledaagse realiteit in elkaar over. Een levendige performance met dans en beweging.

Beatrixtheater, 17.30 uur, € 9,-

Woensdag 26 mei
DIVERS

Festivalboegbeeld op de Neude/ MONADNOCK

Wie herinnert zich de roze pinguïn van vorig jaar  nog? Het enorme gevaarte deed zelfs de Dom even in schaduw zetten. Architectectenbureau MONADNOCK tekent voor editie 2010 en levert een architectonisch hoogstandje dat de Neude een week lang zal sieren. Op het dak naast het kunstwerk, in het festivalpaviljoen, kun je het gevaarte fijn aanschouwen onder genot van hapje en een drankje.

De Neude, 24 uur per festivaldag.


Donderdag 27 mei

FILM

Selectie Europese studentenfilms/Breaking Ground

Breaking Ground is een jong, dynamisch platform voor Europese studentenfilm. Op Festival a/d Werf toont Breaking Ground een selectie van filmische hoogstandjes binnen de context van performance en visuele kunst afkomstig van verschillende (Inter)nationale academies. Een divers programma van korte en langere films en verschillende genres, zoals animatie, fictie, documentaire

Huis a/d Werf / Koepelzaal, 20.00 uur, € 6,-, Engelse ondertiteling

Vrijdag 28 mei
CONGRES

Internationaal congres over de relatie tussen technologie en herinneren en ervaren

De kick-off  van Camillo 2.0: Technology, Memory, Experience: een internationaal congres (volgend jaar mei) van Performance Studies international (PSi) over de relatie tussen technologie en de manieren waarop wij herinneren en ervaren.
Dit vierdaagse evenement brengt wetenschap en kunst samen in een afwisselend programma dat bestaat uit lezingen, presentaties van actueel onderzoek, voorstellingen, discussies, en meer.

Huis a/d Werf/ Koepelzaal, 15.00 uur, GRATIS

Zaterdag 29 mei
THEATER

Lollipop/Miek Uittenhout

In de theatrale happening Lollipop laat beeldend theatermaker Miek Uittenhout een vrouw zien die, gevangen onder een glazen stolp, ongegeneerd bekeken kan worden. Uitgelicht en geëxposeerd, niets blijft ongezien. Het publiek is getuige van een gevaarlijk gevecht dat zij levert met zichzelf en haar publiek. Een genadeloze executie.

De Paardenkathedraal, 21.00 uur, € 12,-

Meer informatie: www.festivalaandewerf.nl