Columns

Fraude

Gisteren twijfelde ik, of ik iets over de fraude bij InHolland zou schrijven. Zelfs Fokke en Sukke hadden in DWDD er een leuke cartoon over. De drie gratis dagbladen hadden wel veel aandacht voor het onderwijs, maar allemaal met een andere invalshoek. Spits had het over de studentenbezetting van de UvA en de handenschudkwestie van de HvA en op het voorblad de kop ‘Studenten geweigerd’ over de strengere selectie om op een hogeschool of universiteit te starten.

Metro kondigde op de voorpagina het artikel aan ‘Zwarte scholen moeten eigen boontjes doppen’ en laat een voor- en tegenstander aan het woord. De Pers heeft met een dubbele pagina ‘Red ons schooltje, red ons dorpje’ aandacht voor de kleine dorpsbasisscholen met minder dan 23 leerlingen. De fraude, op twee hogescholen geconstateerd, Windesheim ging vooraf aan InHolland, was op de achtergrond geraakt.

En nu is onze hogeschool aan de beurt. Een gerucht dat een tentamen vooraf in omloop was, werd serieus genomen. Binnen anderhalf uur maakte een docent een ander tentamen, dat werd gekopieerd en verspreid. Een teleurgestelde student die een ander tentamen verwachtte, waarvoor betaald was, werd gepakt. Het balletje ging rollen en rolt jammer genoeg nog door. Dus toch maar iets over fraude geschreven.