Fusie-instituut heet voortaan Institute for Design and Engineering

Taart en een video, bij een naam waarin niet heel veel is veranderd.

Foto: Kees Rutten

De nieuwe naam voor de twee gefuseerde instituten, Gebouwde Omgeving (IGO) en Engineering & Design (IED), is maandag 10 februari bekend gemaakt. Het is: Institute for Design and Engineering (IDE).

In het Techlab aan de Padualaan 99 onthulde directeur Do Blankestijn via een filmpje de nieuwe naam van het instituut, dat op 1 januari 2020 is ontstaan door de samenvoeging van twee instituten. Daarna konden ze de beschuit met muisjes-taart aansnijden, die verstopt zat onder een wit laken.

De nieuwe naamgeving bleek nog een hele klus. Door het uitschrijven van een prijsvraag rolde er een longlist uit, waarna er nog een poll en juryoordeel nodig was. Daarna kwamen ze uit bij de oude naam van een van de instituten: Institute for Engineering and Design. Dit leidde tot gemopper in beide voormalige instituten. Het zou erop kunnen lijken dat het grote IED het kleinere IGO overneemt.

Daarop besloten ze alsnog tot het omdraaien van de elementen in de naam: Institute for Design and Engineering.  


Zie ook: Do Blankestijn over ‘zijn’ fusie: het waren pittige maanden.’

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

2 reacties

  1. Wat jammer dat dit bericht nu zo negatief is opgesteld. Als medewerker van voormalig IGO vind ik het juist heel goed en fijn dat er naar ons geluisterd is en dat de originele naam niet zomaar doorgevoerd is.

    Het stuk doet in mijn ogen geen recht aan de energie die door heel veel mensen in het gehele proces gestoken is en de positieve sfeer die vanmorgen in het techlab hing. In mijn ogen getuigt het juist van lef om naar alle medewerkers te luisteren en op die manier terug te komen op een gemaakt besluit.

    In dit bericht mis ik ook een leuk plaatje van de taart: die was echt mooi (en niet te vergeten lekker) en echt een feestje waard. Ik heb een foto gemaakt, dus als je die nog wilt….

    Echt een gemiste kans om dit op een goede/leuke en positieve manier onder de aandacht te brengen! Jammer hoor!