Nieuws

Get the Leco-look

‘Ben jij al bij Leco geweest? Of moet je nog naar de kapper? Catwalktraining gedaan? Al geweest! Dan naar de styliste voor je kleding. En dan hup, op de foto!’ Zeven studenten huidtherapie rennen vandaag door hun – overigens zeer professioneel uitziende – oefenruimtes om dertig tieners die vandaag voor de BOSK metamorfosedag zijn gekomen op tijd in de lak te krijgen. 

 
BOSK is een vereniging voor mensen met een lichamelijke handicap. De dertig tieners die zich hebben opgegeven voor de metamorfosedag hebben allemaal schisis, oftewel een hazenlip, een gespleten lip, kaak en/of gehemelte. Leco van Zadelhoff, de visagist die normaal de Leontine Borsato’s van de wereld poedert en stift, richt zijn beautyadviezen vandaag vrijwillig op de dertig meiden en jongens. 
 
Alleen, Leco moet wel op tijd weer weg (misschien om op tijd bij Showniews te zijn?) en dus rennen de studentes extra hard zodat iedereen bij Leco aan de beurt komt, en voorzien zij de kids tussendoor van camouflage-advies. Tweedejaars Dawn Dahmen (23) legt de 15-jarige Claudia Vermeulen uit hoe ze haar litteken het beste kan camoufleren. ‘Ik vind het geweldig om dit te doen vandaag, het is zulk dankbaar werk! Vaak hebben ze wel camouflage thuis maar weten ze niet welke tint goed is en hoe ze het op moeten doen. Ik kan ze daar ontzettend bij helpen.’ 
 
 
Als iedereen dan gekapt, gelakt, gestift en gekleed klaarstaat, is het tijd voor een groepsfoto met Leco, voordat die vertrekt. Daarna komen de ouders, familie en vrienden om hun sterren te zien stralen op de catwalk. Vooral de 16-jarige Aafke in haar blauwe jurkje en duizelingwekkend hoge pumps, die vanavond haar eerste gala heeft en zich daar heel erg op verheugt. 
 
 
 
Foto's: Tirzah Schnater