Columns

Goedkoop stappen – 5 euro experiment

Blij dat het weekend is. Afgelopen week hard gewerkt, en dat mag best beloond worden met een leuke avond stappen. Normaal geef ik toch makkelijk een paar tientjes uit op een avond, maar gaat het ook een leuke avond worden met een klein budget?

Vanavond gaan we naar het Festival aan de Werf, waar óók een aantal gratis optredens zijn op de Neude en een DJs boven op de Domkerk plaatjes staan te draaien.

Dat moet wel een leuke, goedkope avond zijn. Ik bespaar op het entreegeld en mijn jas hoef ik ook niet voor vijftig cent op te hangen, aangezien de optredens buiten zijn. Bijkomend voordeel is dat je op straat ook gemakkelijk je eigen Lidl-halvelitertjes op kan drinken. Dat hoef je in een club niet te proberen.

Op de beats van de DJ op de Dom wordt de laatste Finkenbrau opgedronken. Dat zou dan het einde van mijn avond moeten zijn, maar mijn vrienden willen meer. ‘Doen we nog een biertje?,’ wordt er opgeworpen. Ja denk ik, nee zegt mijn budget.

Hoe mijn weekend met een klein budget was, lees je in het volgende nummer van Trajectum.