Nieuws

Gratis yoga, bootcamp en Tai Chi in de Botanische tuinen

Foto: Actief USP
Foto: Actief USP

Vandaag gaat de beweegbakfiets weer naar buiten. De fiets is een initiatief van het Sportcentrum Olympos en maakt drie keer per week tijdens de lunchpauze een gratis sportieve activiteit mogelijk.

Afgelopen maanden waren de aangeboden yoga – bootcamp- en Taichilessen nog binnen bij Olympos, maar vanaf deze week staat de fiets weer in de Botanische Tuinen. Inschrijven is niet nodig.

Bas Martinot, programmamanager van Actief USP: ‘Steeds meer onderzoeken tonen aan dat langdurig zitten slecht is voor een mens. We hopen zo de medewerkers in beweging te krijgen. We richten ons trouwens op het personeel, maar studenten zijn ook welkom.’ Martinot hoopt met de investering ook wat goodwill te kweken bij zijn partners, de UU, de HU en et UMC.

De beweegbakfiets bestaat nu drie jaar en  het aantal mensen dat zijn weg erheen weet te vinden groeit gestaag. Groei is echter niet het doel. ‘Mocht de vraag toenemen, dan bestaat de kans dat we toch bij onze partners wat financiële steun gaan vragen’, aldus Martinot.