Nieuws

Hogeschool Avans sluit praktijklokalen vanwege schurft

Hogeschool Avans heeft in Breda praktijklokalen fysiotherapie gesloten omdat bij een student schurft is geconstateerd. De lokalen blijven enkele dagen dicht en worden gereinigd. 
 
Gisteren kreeg een student fysiotherapie te horen dat hij schurft heeft, meldt hogeschoolblad Punt. Hoewel het besmettingsgevaar klein is, heeft de hogeschool besloten om de praktijklessen niet door te laten gaan. Tijdens die lessen is er veel huidcontact met medestudenten en wordt er gebruik gemaakt van beddengoed. De besmette student kan wel meedoen aan de normale colleges.
 
Schurft is een huidziekte die vooral veel jeuk veroorzaakt. De ziekte is pas besmettelijk bij intensief huidcontact dat meer dan een kwartier duurt. 
 
Volgens het RIVM komen uitbraken vaker voor onder studenten, en dan met name in studentenhuizen. Dat komt onder meer doordat studenten hun eigen bed niet al te vaak verschonen en doordat ze vaak in andermans bed terechtkomen. 
 
In april vorig jaar was er een uitbraak onder Maastrichtse studenten. In 2013 hadden ze er in Groningen last van en in 2012 in Leiden.