Nieuws

Hoofdredacteur DUB treedt terug

Armand Heijnen, hoofdredacteur van de nieuwe website DUB.uu.nl van de Universiteit Utrecht, is opgestapt. De gelukte lancering van de digitale opvolger van het Ublad op 12 april is de aanleiding, stelt hij volgens DUB in een verklaring.

Volgens Heijnen is hiermee de vernieuwing van het Ublad een feit, waarna hij de fakkel wil overdragen. ‘DUB moet een nieuwe doorstart kunnen maken: zowel voor DUB, voor de redactie als voor mijzelf is het beter als dit gebeurt met een nieuw samengesteld team, te beginnen met een nieuwe hoofdredacteur. Het ligt bij redactieraad en college van bestuur om daarvan nu werk te maken.’

De stap van de hoofdredacteur komt voor de redactie en de redactieraad onverwacht. Redacteur Erik Hardeman coördineert de werkzaamheden op de redactie.

Heijnen was ruim tien jaar hoofdredacteur van het Ublad. Omdat het weekblad de laatste tijd slechter werd gelezen, nam hij het initiatief om de papieren universiteitskrant en website om te vormen tot het huidige digitaal platform. Dit leidde tot felle discussies tussen de hoofdredacteur en de redactie alsmede delen van de universiteitsbevolking. Deze botsingen speelden mee in zijn besluit.  

De oud-hoofdredacteur blijft in dienst van de Directie Communicatie en Marketing en gaat zich bezig houden met het opzetten van een interne universitaire nieuwsvoorziening en het 75-ste lustrum van de universiteit in 2011.