Nieuws

HU twittert met aanstaande studenten

De HU twitterde er gedurende de open dag van afgelopen zaterdag lustig op los. Naast de gebruikelijke informatiefolders werden bezoekers ook door middel van tweets geïnformeerd en geënthousiasmeerd. Via het account @info_HU kregen bezoekers geregeld een reply  als ‘Succes met je studiekeuze’ of ‘ Veel plezier’ op hun tweets gerelateerd aan de open dag.

De HU gebruikte Twitter in de aanloop naar de open dagen ter promotie, maar ook gedurende de open dag zelf werd er dus druk gecommuniceerd met studenten in spe.  ‘Via Twitter kun je snel en eenvoudig vragen van bezoekers beantwoorden. Sommige problemen kunnen zo eenvoudig verholpen worden’, aldus voorlichtster Jos Heger. Het tweeten is onderdeel van ‘een stukje persoonlijke benadering van de HU’. Alle tweets die te maken hadden met de open dag waren ook in de gangen van de HU-gebouwen zichtbaar op de zogeheten Tweet-walls.  

Piet Bakker,  lector massamedia aan de HU, is gematigd positief over het twittergebruik van de HU. ‘Het idee is te prijzen. Wie niks probeert, kan ook niks fout doen. Helaas is de respons nog niet bijzonder hoog maar het gebruik van social media bij het geven van voorlichting is een goede ontwikkeling.’