Huisbaas Vloet zit vast

De politie heeft donderdag huisjesmelker Wim Vloet aangehouden. Hij kwam eind oktober in het nieuws toen hij de bewoners van een van de woningen waarvan hij eigenaar is, bedreigde en mishandelde. Vrijdag werd Vloet aan de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft bepaald dat hij sowieso nog twee weken vast moet blijven zitten, meldt De Telegraaf

In juni vorig jaar was Vloet ook al in opspraak vanwege bedreiging en het stelen van inboedel van zijn huurders. Ook bedreigde hij een medewerker van de gemeente Utrecht, toen die een van zijn woningen controleerde. 
 
Volgens een politiewoordvoerder was huisbaas Vloet een tijdje niet te traceren, omdat hij geen vaste verblijfplaats had. Na het politieonderzoek kon Vloet donderdag toch op heterdaad worden aangehouden. 
 
Ook de gemeente Utrecht heeft nog een appeltje met de huisjesmelker te schillen. Er staan tot nu toe 23 dwangsommen voor een totaalbedrag van 450.000 euro open. De gemeente gaat procederen en eist tonnen voor verwaarlozing van Vloets panden en het huisvesten van illegale bewoners.