HU's catwalk

HU’s Catwalk: ‘De laatste twee jaar heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld’

In HU’s Catwalk vraagt Trajectum studenten het hemd van het lijf over hun stijl, kleding en het belang van uiterlijk. Deze keer betreedt Sharon (20) de catwalk. Ze studeert verpleegkunde en we spotten haar in de HU op Heidelberglaan 7.

Foto: Lucas Versteeg

Wat draag je?
‘Ik draag een zwart koltruitje met pofmouwtjes. Daaronder een flared jeans en All Stars met dikke zolen. Voor de finishing touch, draag ik verschillende sieraden.’

Hoe omschrijf je jouw stijl?
‘Casual, maar wel elegant. Ik vind het belangrijk dat mijn kleding goed op elkaar is afgestemd. Kleding met kleur vind ik leuk en ik vind het fijn als kleding iets strakker zit.’

Ben je in je leven van stijl veranderd?
‘Ja, als tiener was ik totaal niet bezig met stijl. Ik droeg altijd een spijkerbroek met een trui of shirt. De laatste twee jaar heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Ik ben meer bewust bezig met hoe ik over wil komen op anderen. En ik vind het leuk om met kleding te experimenteren en iets extra’s toe te voegen: bloesjes met details aan de mouwen bijvoorbeeld. Ik varieer nu veel meer met schoenen en soorten broeken. Mijn broeken hebben tegenwoordig ook verschillende kleuren.’

Wat is je favoriete kledingstuk en waarom?
‘Dit koltruitje is een van mijn favoriete kledingstukken. Met zwart kan er weinig fout gaan. Ik trek dit uit de kast als ik niet weet wat ik aan moet doen.’

‘In baggy kleding voel ik mij net zo’n papzak’

Wat zou je nóóit dragen?
‘Uitdagende kleding zoals crop tops of shirts met een diepe decolleté. Daar voel ik mij niet comfortabel bij. Bij hele baggy kleding ook niet trouwens. Dan voel ik mij net zo’n papzak. Verder zou ik nooit piercings of punkkleding dragen.’

Wat zou je stiekem nog wel eens willen dragen?
‘Ik draag eigenlijk al wat ik wil. Als ik iets niet draag dan doe ik dat alleen omdat ik het niet mooi vind.’

Hoe lang stond je vanmorgen voor de spiegel?
‘Een half uur. Ik besteed tien minuten aan mijn make-up, tien minuten aan het kiezen van mijn kleding en aankleden en tien minuten aan mezelf opfrissen en mijn haar doen.’

Foto: Lucas Versteeg

Waar shop je je kleding?
‘Bij de KOOPman, Costes Fashion, The Sting en de Only. Bij hele dure winkels zoals de Bijenkorf kom ik niet, maar bij hele goedkope winkels zoals de Primark ook niet. Ik vind dat geen goede kwaliteit. Tweedehandskleding koop ik eigenlijk nooit. Dat trekt me niet aan en voelt een beetje viezig.’

Hoe belangrijk vind je je uiterlijk?
‘Echt heel belangrijk. Ik vind het altijd belangrijk hoe ik overkom op anderen en zou nooit zomaar onverzorgd de deur uitgaan.’

Heb je sieraden, piercings en tatoeages?
‘Piercings en tatoeages heb ik niet. Sieraden wel. Ik draag nu gouden oorbellen en een horloge. Ook draag ik twee armbanden van Pandora met bedeltjes eraan. Elk bedeltje heeft een bepaalde betekenis. Ik heb er een gekregen toen ik jarig was en een toen ik geslaagd was. En mijn vriend heeft mij er een gegeven voor Valentijnsdag.’

Ben je onzeker over jezelf?
‘Tot op zekere hoogte. Ik vind het belangrijk hoe ik op iemand overkom. Als ik er leuk en verzorgd uitzie, voel ik mij zelfverzekerder. Kleding speelt daar wel in mee. Als ik onverzorgd de deur uitga, voel ik me niet mooi en dus onzeker. Vroeger wist ik niet dat kleiding invloed heeft op hoe ik mezelf voel.’

‘Mijn haar wassen kost een uur tijd’

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
‘Mijn haar. Het kost heel veel tijd: ik was het een keer in de twee of drie dagen en dat duurt dan een uur. Eerst een half uur onder de douche, dan nog een half uur uitkammen en in model brengen. Daar moet ik echt een avond voor uitrekenen. In de ochtend kost het gelukkig minder tijd, in vijf minuten kam ik het dan uit.’

Heb je nog een kleding-tip/kleding life-hack?
‘Als een shirt te breed is, dan stop ik de onderkant in mijn broek. Daar krijg je meer taille door en het ziet er eleganter uit. Anders hangt het shirt als zo’n zak om je heen…’

Lees ook: 7 dingen die internationale studenten raar vinden aan Nederland