Huurteam inspecteerde ruim 400 kamers

Met een totale huurvermindering van 450.000 euro lijkt het huurteam effect te hebben.

Wethouder Gilbert Isabella  heeft de resultaten bekend gemaakt van het huurteam Utrecht over 2012. Met een totale huurvermindering van 450.000 euro lijkt het huurteam het gewenste effect te hebben op misstanden die veroorzaakt worden door verhuurders.

Op verzoek van de huurder kan het huurteam de desbetreffende kamer onderzoeken op huurprijs, achterstallig onderhoud, gebreken en de geldigheid van het huurcontract. Wanneer er sprake is van misstanden gaat het huurteam namens de huurder in gesprek met de verhuurder en kan het, wanneer nodig, een procedure starten bij de huurcommissie.
 
Volgens de rapportage van wethouder Isabella zijn in 2012 403 kamers geïnspecteerd door het huurteam. Bij 323 kamers was er sprake van misstanden, in 197 van die gevallen heeft de huurder het huurteam gemachtigd om een vervolgtraject in te stellen. Namens die 197 huurders zijn uiteindelijk 325 procedures gestart, 173 conflicten daarvan zijn in 2012 afgerond. 
 
Ook al dreigen verhuurders vaak met het afsluiten van gas/elektriciteit of met uitzetting, huurders staan in hun recht wanneer het huurteam een procedure start. Daarom trekken verhuurders al snel hun dreigementen weer in. In 2012 zijn er negen gevallen bekend van verhuurders die bleven dreigen nadat de huurder en het huurteam de rechten duidelijk maakten. Het huurteam werkt in deze gevallen nauw samen met de gemeente en de politie in Utrecht.
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...