Columns

Inkijk kijken

Stefanie is een studente Commerciële Economie, die nu haar eindstage loopt bij Vrouw, onderdeel van Telegraaf Media Nederland. Ze zit in studentenpanels, is een actieve en leergierige studente met een aantrekkelijk figuur. Dat vind ik, maar ook andere mannelijke collega’s. Behalve dat je onderling over de prestaties van je studenten spreekt, komen ook dit soort dingen ter sprake. Kan dat, of moet je het voor je houden?

Toevallig heeft Vrouw samen met lingeriemerk TC Wow een onderzoek uitgevoerd onder ruim 430 vrouwen. Daaruit blijkt o.a. dat slechts 7% van de deelnemers het vervelend vindt, als de aandacht naar borsthoogte afdwaalt. En dat terwijl veel van mijn mannelijke collega’s tijdens de les, helemaal in de warmere maanden van het jaar, hun uiterste best doen om de studentes recht in de ogen te kijken.

34% van de ondervraagden vindt een waarderende blik in hun decolleté zelfs leuk. De respondenten tussen de 15 en 34 jaar vinden dat Yolanthe Sneijder de mooiste borstenpartij heeft, de leeftijdsgroep tussen de 50 en 84 jaar koos voor Tatjana Simic. Is dit onderzoek nu een legitimatie om de blik wat vaker (en niet stiekem) naar beneden te laten gaan of blijft het ongepast? Of moet er een kledingvoorschrift komen op de HU?