Nieuws

Jas Op Slot wint jonge ondernemersprijs

Het studentenbedrijf ONS van de HU Amersfoort heeft afgelopen zaterdag 19 maart de eerste prijs gewonnen tijdens de Jong Ondernemen Marktdag. Ook andere studentenondernemingen van HUA gooiden hoge ogen met hun ontworpen producten. 
ONS is een onderneming van negen jonge ondernemers van de opleiding small business and retail management. Zij ontwierpen de Jas Op Slot (JOS), een jassenhaak waar je je jas tussen kan klemmen. De klem gaat op slot met een sleutel en moet jassendiefstal voorkomen. Uit een eigen onderzoek van ONS blijkt dat 70 procent van de jongeren wel eens te maken krijgt met een jas die gestolen wordt.
Tientallen studentenbedrijven uit de regio Midden Nederland stelden hun zelf bedachte en ontwikkelde producten ten toon in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. De ondernemingen werden beoordeeld op twee aspecten: standinrichting en klantbenadering. De opleiding small business and retail management was met negen bedrijfjes vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse marktdag. In totaal sleepten zij zes van de zeven prijzen in de wacht. 
ONS ontving een cheque ter waarde van 250 euro.