Honoursstudenten

Jesper Pool (23): ‘Je kan doen wat je zelf wil’

Honours: dat is onderwijs voor studenten die meer willen en kunnen. We portretteren twaalf van deze studenten, ter inspiratie voor iedereen. In deze aflevering: Jesper Pool, afgestudeerd bij Fysiotherapie.

Honoursactiviteiten

‘Een van de highlights is het commissiewerk voor de Topclass van de voormalige faculteit Gezondheidszorg. Hierin zitten studenten die een honoursprogramma volgen en gaan voor vijf sterren. De commissie bestaat uit drie personen en ik heb anderhalf jaar van alles mogen organiseren: aanmelding en selectie van nieuwe studenten tot en met het regelen van diploma’s voor afgestudeerden.’

‘Daarnaast coachte ik onder meer eerste- en tweedejaars studenten. Ik gaf les in anatomie en begeleidde studenten bij het schrijven van rapportages over het behandeltraject van patiënten.’

Wat heb je geleerd?

‘Vooral door mijn commissiewerk voor de Topclass ben ik een andere fysiotherapeut geworden. Daarvoor was ik een beetje timide, afwachtend. Door de verschillende werkzaamheden stel ik me meer open. Als fysiotherapeut durf ik eerder andere wegen te bewandelen dan de voorgeschreven behandeling. Het is belangrijk dat je als fysiotherapeut de behandeling afstemt op de patiënt, waarmee je af kan wijken van het protocol.’

Trots op?

‘Dat vind ik lastig om te zeggen. Ik heb het niet allemaal zo bewust gedaan. Die leiderschapscursus leek me leuk. Daarna kwam er een plek vrij in die commissie. Pas achteraf merkte ik dat ik er veel van heb geleerd. Ik heb veel aan de Topclass veranderd. Een andere selectieprocedure, een nieuwe site, een YouTube-kanaal.’

Aanrader voor andere studenten?

‘Het woord honours schrikt misschien af. Het lijkt alsof je extra activiteiten moet doen, maar je kan doen wat je zelf wil. Het komt ten goede aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom raad ik het iedereen aan.’

Meer weten over HU Honours of wil je je aanmelden? Check de website.